6 t/m 30 juli is onze showroom gesloten, de vestiging in Lelystad is wel open.
Kachel Wiki / Tips / Hoe installeer ik een rookkanaal? /

Geen Gevelafvoer bij Pelletkachels

Geen Gevelafvoer bij Pelletkachels
Geen Gevelafvoer bij Pelletkachels
WAAROM KAN EEN GEVELAFVOER BIJ PELLETKACHELS NIET WORDEN TOEGEPAST? Hier wordt uitgelegd door het NHK 'Stichting Nederlandse Haarden en Kachelbranche' waarom een geveldoorvoer niet is toegestaan.

Artikelnummer

Geen.gev.afv.PELLETK.

Levertijd

1 dag(en)

€ 0,00
Prijs per stuk

Voorraad : 0

 

GEVELAFVOER BIJ PELLETKACHELS? NEE NEE en nogeens NEE!

Een Pelletkachel is een toestel dat op biomassa stookt. Voor alle biomassa gestookte toestelen geld dat de afvoer minimaal 50 cm boven het hoogste punt moet uitkomen, er zijn situaties waar het lager kan maar dat kan de specialist u vertellen. Laat u niks wijsmaken, als buren naar de gemeente gaan krijgt u een stookverbod. Heeft u massel met goede buren dan krijgt u minimaal een zwarte gevel en een verhoogd risico op een schoorsteenbrand..

Hier wordt uitgelegd door het NHK (Stichting Nederlandse Haarden en Kachelbranche) waarom een geveldoorvoer niet is toegestaan.
 

Waarom kan een gevelafvoer bij een pelletkachel niet worden toegepast. 


WAAROM DEZE INFORMATIE?
Er zijn nog steeds installateurs die pelletkachels via een gevelafvoer aansluiten. Dit terwijl het onmogelijk is om daarbij te voldoen aan alle wettelijke eisen en aan de eisen van de fabrikant.
Dit komt omdat de wet- en regel-geving voor pelletkachels niet altijd door iedereen goed is uitgelegd.
 Wij hebben de regelgeving voor u op een rij gezet. 
    Verschillende organisaties hebben hun zorgen geuit gezien de hoeveelheid brandmeldingen bij pelletkachels. Hieruit blijkt dat er nog veel ondeugdelijke installaties zijn waar pelletkachels met gevelafvoeren zijn aangesloten.

De wettelijke eisen voor rookgasafvoeren van pelletkachels (biomassa)

Een geveluitmonding is niet toegestaan omdat de normering geen mogelijkheid biedt de verdunningsfactor te berekenen bij een gevelafvoer voor pelletkachels (m.u.v. een ‘blinde muur’ waar zich geen enkele ventilatieopeningen of ramen bevinden) -en
     De afstand tot buren (erfgrens) is 1 meter, en tenminste 2 meter bij een loodrechte uitgang -en
     Er mag geen enkele overlast naar buren zijn. Indien de buren last krijgen van rook, zullen steeds meer gemeenten een stookverbod opleggen -en
     Er is een minimale afstand tot gevel, balkon of overstek van tenminste 50 cm (geveldoorvoer) -en
     De uitgang moet bestand zijn tegen sterke tegenwind, welke door de installateur berekend moet worden -en
     Het rookgaskanaal moet voldoen aan de veiligheidseisen, waaronder brandveiligheid. (Enkelwandige uitgangen naar buiten zijn ten strengste verboden!)

De eisen van de Pelletkachel Fabrikant t.o.v. rookgasafvoeren


          Een pelletkachel moet een minimale trek hebben van 10-12 Pa. Dit is niet mogelijk bij een gevelafvoer.
          Indien een kanaal onvoldoende trek heeft en er is sprake van een onderdruksituatie in de woonkamer kan er een gevaarlijke concentratie van rook in de kamer komen. Met alle gevolgen van dien.
          Een rookgaskanaal voor een pelletkachel dient regelmatig geveegd te worden. Dit om schoorsteenbrand te voorkomen. Let op: een gevelrookgasafvoer is door weersinvloeden veel gevoeliger voor schoorsteenbrand!
Deze informatie is gebaseerd op de wettelijke
regelgeving volgens NEN2757, NEN 6062 en het
bouwbesluit.

Deze informatie wordt ondersteund door alle toonaangevende en grootste Nederlandse leveranciers van pelletkachels en de overkoepelende branche-verenigingen.

Om te kunnen voldoen aan de gestelde eisen en te zorgen voor een veilige installatie is een gevelafvoer voor pelletkachels niet mogelijk.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Deze handleiding is ter ondersteuning, de informatie en instructies in deze handleiding zijn onder voorbehoud van druk- en spelfouten.
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze informatie.Voor alle Certificaten en DoP verklaringen (Enkelwandig en Dubbelwandig) klik hier.

Over ons

Welkom in de webwinkel van Kachels en Rookkanalen Almere B.V. , de specialist in betaalbare rookkanalen, kachelpijpen en houtkachels.

Betaal niet teveel voor een in de EU geproduceerd en goedgekeurd rookkanaal of kachelpijp!

CE keurmerk, EU producent, Europees certificaat EN 1856-1 2012, T600 en DoP verklaring.

Franchise nemers gezocht! Klik HIER voor meer informatie.

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Montage

Wij plaatsen ook Kachels en Rookkanalen in Almere en omgeving.
Installatie: in en rond Almere plaatsen wij al een Kachel met compleet Rookkanaal vanaf €750,00 (montage, vraag naar de voorwaarde)

Over ons

Welkom in de webwinkel van Kachels en Rookkanalen Almere, de Specialist in betaalbare Rookkanalen, Kachelpijpen en Houtkachels.
Betaal niet teveel voor een in de EU geproduceerd en gecertificeerd Rookkanaal of Kachelpijp! CE keurmerk, in de EU geproduceert, Europees certificaat; EN 1856-1 2012, T600 en natuurlijk met DoP verklaring.

Contact

Kachels en Rookkanalen Almere bv
Telefoonnummer: 036 5260879
Email: info@kachelsenrookkanalen-almere.nl
Adres: markerkant 10-11F, 1316AA, Almere, Nederland
KvK:                      80012663
BTW:                    NL 8615 28 220 B01
 

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
op al onze teksten en afbeeldingen is Copyright van toepassing, afbeeldingen van derde vallen ook onder copyright en kunnen alleen met toestemming van de desbetreffende eigenaar gebruikt worden