Kachel Wiki / Tips / Hoe installeer ik een rookkanaal? /

install2richtlijn-rookkanaal

install2richtlijn-rookkanaal

installatie richtlijn2 t,b.v. rookkanaal / kachelpijp

Artikelnummer

install2richtlijn-rookkanaal 

Verwachte levertijd

1 dag(en)

€ 0,00
Prijs per stuk

Voorraad : 0

Algemene Richtlijn opbouw Rookkanaal binnendoor


Bij de installatie van rookkanalen wordt normaal gesproken altijd begonnen op de verdiepingsvloer, of aan de buitengevel.

LET OP !!! er wordt alleen over de opbouw van elementen gesproken en niet over doorvoeren, brandveiligheid en dergelijke.


            Binnen door:
Eerst wordt het onderaansluitstuk ew-dw op de dw rookkanaal geplaatst. Deze worden in de verdiepingsondersteuning geplaatst, hoever het rookkanaal door de verdiepingsondersteuning steekt hangt van diverse dingen af. Zoals dikte vloer, materiaal vloer enz enz,
Hier wordt het volgende element op gezet. Is er een tweede of zelfs een derde verdiepings vloer dan wordt eerst weer de verdiepingsondersteuning geplaatst en daar wordt weer het volgende element ingezet en aangesloten op het vorige element.
ieder element moet worden voorzien van een bevestigingselement zoals verdiepingsondersteuningen en muurbeugels.Vanaf de bovenste verdiepingsvloer kunnen we recht omhoog door het dak of we gaan omhoog tot het dak en gaan dan doormiddel van bochten met het dak mee tot ongeveer 50 cm onder de nok. Ligt aan het aantal graden van het dak maar je moet onder de laatste pan uitkomen i.v.m. de loodslab. .Deze moet onder de laatste pan i.v.m. afwateren.
           
            Recht omhoog vanaf de verdiepingsvloer;
Als we recht omhoog gaan bouwen we door tot zo ver als mogelijk onder het dak. Ga verder bij **2
            Vanaf de verdiepingsvloer via het dak;
Met een schuifpijp tot de juiste hoogte dan met 1 of 2 bochten (voor de juiste aantal graden, 15/30/45 graden zijn standaard en met 30+15 graden kun je 30-15=15 en 30+15=45 dar kun je dus alles tussen de 15 en 45 graden mee doen) via het dak en dan weer 1 of 2 bochten om weer recht door het dak te gaan.
            **2Als we dat gedaan hebben dan pakken we de waterpas en kijken we of het element verticaal waterpas staat (recht het dak uit). Als het element waterpas staat zetten we de waterpas recht tegen de pijp naar het dak toe, links, rechts, onder, en boven zetten we een streep op de binnenkant van het dak. Als het goed is hebben we nu de basis voor een ovale vorm.
Deze moet 75 mm groter worden uitgezet. Bij een brandvrije doorvoer moet de dikte van het materiaal worden opgeteld. Nu het gat maken. Als het gat erin zit de dakpannen verwijderen. Nu kan je het element op het laatste element plaatsen. Nu kan je indien nodig de dakpannen slijpen. Dit kan eenvoudig door vanaf de liggende dakpannen te meten tot aan de pijp, zijwaarts, boven en onder en van de maat 10mm aftrekken. Zo kun je de pannen makkelijk aftekenen en slijpen. Als dit gebeurd is de pijp vastzetten met de dak=bevestigingsbeugel  zorg dat de pijp goed waterpas staat, als er geen dak-bevestigingsbeugel bevestigd kan worden dan moet er zo hoog als mogelijk 2 bevestigingspunten worden aangebracht. Nu de geslepen pannen op de plaats leggen. Hierna de loodslab op zijn plaats leggen. Nu de loodslab exact goed leggen in de vorm duwen en dan in de juiste vorm kloppen. Denk erom lood nooit verwarmen dan gaat het scheuren.
Als alles klaar is de stormkraag alvast om het element doen. Indien nodig het volgende element plaatsen en dan de trekkap. Als alles klaar is de stormkraag goed bevestigen en afkitten met een epdm of zuurvrije blanke siliconenkit.
Aan de binnenkant kan dan de brandseparatieplaat worden bevestigd, als het plaatwerk van het dak te dun is behalve schroeven ook kitten. Je kan als extra maatregel aan de buiten kant van het gat keramische-wol aanbrengen, niet tegen de pijp maar buitenzijde gat.
 

Ruimte waar het stooktoestel staat:
 Dan naar beneden de kachel op zijn plaats met de adapter precies recht onder het rookkanaal. Kan dit niet dan een versleping toepassen. De schuifpijp plaatsen, dit mag een enkelwandige kachelpijp zijn. Het rozet alvast om de pijp heen plaatsen. De pijp uitschuiven tot dat deze goed om het onderaansluitstuk sluit en nu de pijp vastzetten met een klemband of doormiddel van een schroef (eerst even voorboren). Als de pijp vast zit het rozet vast kitten met een montagekit.


Om bochten extra te fixeren kan er een schroef (zelftapper) worden gebruikt, deze dan door beide delen (man-vrouw) bevestigen.

Heeft u vragen, bel of mail de vestiging waar u het rookkanaal heeft aangekocht.


 

en kijk natuurlijk verder in Kachel Wiki voor meer weetjes en schets-tekeningen

Raadpleeg ook de installatie- en gebruiksvoorschriften van uw Kachel of Haard.

 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Deze handleiding is ter ondersteuning, de informatie en instructies in deze handleiding zijn onder voorbehoud van druk- en spelfouten.
Er kunnen geen rechten ontleend worden aan deze informatie.Voor alle Certificaten en DoP verklaringen (Enkelwandig en Dubbelwandig) klik hier.

Over ons

Welkom in de webwinkel van Kachels en Rookkanalen Almere B.V. , de specialist in betaalbare rookkanalen, kachelpijpen en houtkachels.

Betaal niet teveel voor een in de EU geproduceerd en goedgekeurd rookkanaal of kachelpijp!

CE keurmerk, EU producent, Europees certificaat EN 1856-1 2012, T600 en DoP verklaring.

Franchise nemers gezocht! Klik HIER voor meer informatie.

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Montage

Wij plaatsen ook Kachels en Rookkanalen in Almere en omgeving.
Installatie: in en rond Almere plaatsen wij al een Kachel met compleet Rookkanaal vanaf €750,00 (montage)

Over ons

Welkom in de webwinkel van Kachels en Rookkanalen Almere, de Specialist in betaalbare Rookkanalen, Kachelpijpen en Houtkachels.
Betaal niet teveel voor een in de EU geproduceerd en gecertificeerd Rookkanaal of Kachelpijp! CE keurmerk, in de EU geproduceert, Europees certificaat; EN 1856-1 2012, T600 en natuurlijk met DoP verklaring.

Contact

Kachels en Rookkanalen Almere bv
Telefoonnummer: 036 5260879
Email: info@kachelsenrookkanalen-almere.nl
Adres: markerkant 10-11F, 1316AA, Almere, Nederland
KvK:                      80012663
BTW:                    NL 8615 28 220 B01
 

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
op al onze teksten en afbeeldingen is Copyright van toepassing, afbeeldingen van derde vallen ook onder copyright en kunnen alleen met toestemming van de desbetreffende eigenaar gebruikt worden